آموزش تعمیر ماینر

نحوه ریست کردن ماینر

نحوه ریست کردن ماینر

ماینر را می توان یک کامپیوتر تخصصی با هدف استخراج رمز ارزهایی مثل بیت کوین معرفی کرد. بدون استفاده از ماشین های ماینینگ، استخراج بعضی از رمز ارزها مثل بین کوین توجیه اقتصادی ندارد. به همین خاطر بسیاری از افرادی که قصد کسب سود از استخراج کریپتوکارنسی دارند، نسبت به تهیۀ ماینر اقدام می کنند. انواع مختلفی از ماینر به بازار عرضه شده است که کاربرد اصلی تمام آن ها را می توان استخراج رمز ارز نامید. در این میان گاهی مشکلاتی برای ماشین های ماینینگ به وجود می آید. برای مثال می توان به مشکلات نرم افزاری اشاره کرد که به آسانی برطرف نمی شوند. در این صورت ریست کردن ماینر یکی از راه حل های مفید است و کمک می کند دستگاه دوباره فرایند استخراج را بدون مشکل انجام دهد.

گاهی ماینر برای تنظیم دوبارۀ بعضی موارد نیاز است ریست شود. برای مثال، قبل از خرید و فروش ماینر دست دوم ریست کردن ضروری به نظر می رسد. بازگشت دستگاه به تنظیمات کارخانه می تواند بسیاری از مشکلاتی که دلیل نرم افزاری دارند را برطرف کند. همچنین به استخراج کنندگان اجازه می دهد مواردی مثل شبکه، اتصال به استخر ماینینگ و پیکربندی را دوباره تنظیم کنند. ریست کردن ماینر کار چندان پیچیده ای نیست و در این مقاله می توانید اطلاعات کافی را در این مورد مطالعه کنید.

 

ریست کردن ماینر

 

ریست کردن با استفاده از دکمۀ Reset

روی بدنۀ ماینر دکمه هایی تعبیه شده است که یکی از آن ها دکمۀ Reset می باشد. با فشردن این دکمه می توان دستگاه را به تنظیمات کارخانه برگرداند. در مدل های Antminer برای این کار، ابتدا باید ماینر را به مدت دو دقیقه روشن نگه دارید. سپس می توانید دکمۀ ریست را به مدت پنج ثانیه فشار دهید. پس از رها کردن دکمه، دستگاه به تنظیمات کارخانه برمی گردد و به طور خودکار راه اندازی می شود. این روش را می توان ساده ترین روش برای ریست کردن ماینر نامید.

در بعضی مدل های ماینر مثل Whatsminer باید دکمۀ ریست را به مدت کمتری مثلا سه ثانیه نگه دارید تا نور قرمز و سبز شروع به چشمک زدن کنند. با این کار دستگاه به تنظیمات پیش فرض خود برمی گردد. بد نیست به این مورد اشاره کنیم که در این مدل ها معمولا ریست کردن ماینر موجب می شود مشکل جستجوی آدرس آی پی برطرف شود.

در بعضی دیگر از مدل های ماینر مثل مدل های Avalon Miner دکمه ای به نام FUNC روی بدنه وجود دارد. برای راه اندازی مجدد این مدل ها، ابتدا باید این دکمه را به مدت ده ثانیه فشار دهید. با این کار موارد ذخیره شده در سیستم دستگاه مثل اطلاعات شبکه، اطلاعات استخر ماینینگ و رمزهای ورود پاک می شوند. سپس بعد از رها کردن دکمۀ FUNC باید دکمۀ reset را فشار دهید. با این کار ماینر دوباره با تنظیمات پیش فرض کارخانه شروع به کار می کند.

همچنین در مدل های Innosilicon نیز دکمۀ Reset روی بدنۀ دستگاه وجود دارد و همانطور که اشاره شد، می توان از طریق فشردن و رها کردن این دکمه فرایند را انجام داد.

ریست کردن از طریق نرم افزار

هر ماینر دارای یک رابط کاربری می باشد که از طریق آن می توان به آپشن های مختلف دستگاه دسترسی داشت. امکان ریست کردن دستگاه از طریق سیستم آن وجود دارد. برای این کار باید به صفحۀ استاتوس ماینر مراجعه کنید. سپس در منوی System باید گزینۀ Upgrade را انتخاب کنید. در منوی آپگرید، گزینه ای به نام Perform Reset مشاهده می شود. با انتخاب این گزینه، یک کادر برای تایید نهایی نمایان می شود. با فشار دادن دکمۀ OK می توانید ریست کردن ماینر را انجام دهید.

این روش به خصوص زمانی که دکمۀ Reset روی بدنۀ دستگاه به هر دلیلی کار نمی کند، می تواند به شما کمک کند ریست کردن دستگاه را انجام دهید. برای اینکه متوجه شوید عملیات به درستی انجام شده، کافی است به ال ای دی قرمز رنگ توجه کنید. در صورت انجام موفق، ال ای دی قرمز رنگ هر 15 ثانیه به طور اتوماتیک چشمک می زند.

 

 

 

ریست فکتوری ماینر

 

ریست کردن با استفاده از دکمۀ IP Report

ماینر را با استفاده از دکمۀ IP Report نیز می توان به تنظیمات کارخانه برگرداند. البته این روش فقط زمانی قابل انجام است که دستگاه دارای یک اسلات کارت حافظه در کنار رابط اترنت باشد. برای بررسی این مورد، می توانید به بدنۀ دستگاه نگاه کنید. شما می توانید دکمۀ IP Report را وسط اسلات کارت حافظه و رابط اترنت مشاهده کنید که به شکل یک دکمۀ کوچک دیده می شود.

برای استفاده از این روش، نخست باید دستگاه را خاموش کنید. سپس دکمۀ IP Report را فشار دهید و به طور همزمان دوباره دستگاه را روشن کنید. با روشن شدن دستگاه، پس از پنج ثانیه دکمۀ IP Report را رها کنید. با این کار فرایند ریست انجام می شود و ماینر تنظیمات پیش فرض را دوباره به دست می آورد. البته این روش فقط برای مدل هایی از Antminer کاربرد دارد که اسلات کارت حافظه در سمت چپ رابط اترنت قرار گرفته باشد. در مورد مدل هایی که اسلات کارت حافظه در سمت راست قرار دارد، بهتر است از روش های دیگر برای ریست کردن دستگاه استفاده شود.

ماینر پس از راه اندازی، از فریمور پیش فرض استفاده خواهد کرد. بهترین کار این است که نسبت به آپدیت فریمور دستگاه اقدام کنید. چرا که فریمور پیش فرض به دلیل پایین بودن ورژن ممکن است مشکلاتی را ایجاد کند. از جمله ایجاد اختلال در عملکرد دستگاه و کاهش یافتن هش ریت. این موارد با آپدیت فریمور به جدیدترین نسخه برطرف می شوند.

دکمه ip report

 

استفاده از نرم افزار Tool

سازندگان ماینر برای مدل های مختلف خود یک نرم افزار اختصاصی طراحی می کنند که با نصب آن روی ویندوز یا لینوکس می توان به تنظیمات مختلف و مانیتورینگ دسترسی داشت. برای استفاده از این نرم افزار، کافی است پس از نصب آن، از گزینۀ اسکن ماینر استفاده کنید. پس از اضافه کردن دستگاه خود، می توانید از امکانات نرم افزار پیکربندی استفاده کنید. برای مثال، از طریق این ابزار می توان فریمور یک یا تمام ماینرها را به ورژن جدید آپدیت کرد.

در نرم افزار اختصاصی بعضی از تولیدکنندگان، امکان ریست کردن ماینر نیز فراهم شده است. برای مثال می توان به نرم افزار Whatsminer Tool اشاره کرد. با نصب این نرم افزار روی ویندوز می توانید به امکانات بسیار خوب آن دسترسی داشته باشید. ریست کردن و بازیابی تنظیمات کارخانه یکی از امکانات این نرم افزار کاربردی می باشد.

برای مدل های Antminer نرم افزار APMiner Tool توسعه پیدا کرده است. این نرم افزار در نسخه های جدیدتر ویندوز به راحتی نصب می شود و آپشن های زیادی را برای دارندگان مدل های Antminer فراهم می کند. برای مثال می توان به آپشن ریبوت اشاره کرد که با مراجعه به قسمت Miner Manager قابل استفاده است. البته ریبوت فقط برای بازیابی تنظیمات اولیه کاربرد دارد. اگر نیاز به یک بازنشانی کامل و یا reset کردن دستگاه خود دارید، می توانید از گزینۀ Reset در همین قسمت استفاده کنید.

 

نرم افزار APMiner

 

کدام روش بهتر است؟

بسیاری از مدل های ماینر دارای دکمۀ Reset در ساختار خارجی بدنۀ خود هستند. می توان گفت که استفاده از این دکمه در دسترس ترین و ساده ترین روش برای بازیابی تنظیمات کارخانه محسوب می شود. البته در مدل های مختلف، مدت زمان فشردن این دکمه متفاوت است و برای مثال، پنج ثانیه ممکن است برای بعضی مدل ها کافی نباشد. با مراجعه به دفترچۀ راهنمای دستگاه خود می توانید جزئیات بیشتر را در این مورد مشاهده کنید. برای مثال، مدت زمان مورد نیاز برای Factory Reset در دفترچه درج شده است.

اگر به هر دلیلی استفاده از این دکمه برای شما ممکن نبود، می توانید از طریق قسمت استاتوس دستگاه به گزینۀ Reset دسترسی داشته باشید. با استفاده از این روش، دیگر نیاز به زمان خاصی برای فشردن و رها کردن دکمه ها وجود ندارد و بلافاصله بعد از تایید عملیات، ریست دستگاه انجام می شود. همچنین در صورتی که از چندین دستگاه ماینینگ استفاده می کنید و قصد دارید از طریق ویندوز یکی از آن ها را به تنظیمات کارخانه برگردانید، می توانید با نرم افزار مخصوص این کار را انجام دهید. بهتر است ورژن جدید نرم افزار مخصوص دستگاه خود را از سایت معتبر دریافت کنید و مراحل نصب را با دقت انجام دهید.

 

نرم افزار Whatsminer Tool

 

چه مشکلاتی با ریست دستگاه برطرف می شوند؟

ماینر نیز درست مثل دیگر دستگاه های دیجیتالی ممکن است با مشکلات نرم افزاری و سخت افزاری مختلفی مواجه شود. یکی از مشکلاتی که ممکن است ایجاد شود، Program Error نام دارد. خطاهای برنامه را می توان به خطاهای ویندوز تشبیه کرد. ممکن است این خطاها با یک کد مخصوص نمایش داده شوند. در بسیاری از موارد که ایراد سخت افزاری وجود ندارد، با ریست کردن دستگاه می توان خطاهای برنامه ای را برطرف کرد. چرا که ممکن است تغییرات ایجاد شده در تنظیمات دستگاه، دلیل ایجاد این خطاها باشد.

مشکل در شناسایی هش بردها یکی دیگر از مواردی است که می توان برطرف کرد. البته این مورد در صورتی با این کار برطرف می شود که آسیب فیزیکی به هیچ کدام از هش بردها وارد نشده باشد. همچنین نسخۀ فریمور دستگاه قدیمی نباشد. هش برد یکی از قطعات اصلی ماینر محسوب می شود که وظیفۀ پردازش های سنگین را بر عهده دارد. اگر متوجه شدید هیچ کدام از هش بردها در صفحۀ استاتوس دستگاه شناسایی نمی شوند، بازیابی تنظیمات کارخانه می تواند این مشکل را برطرف کند.

مشکل در نمایش تراشه ها مشکل دیگری است که ممکن است برطرف شود. تراشه ها معمولا در جلوی هر هش برد نمایش داده می شوند. اگر یک یا چند عدد از تراشه ها قابل مشاهده نبودند، ابتدا بهتر است دستگاه ماینینگ را به تنظیمات کارخانه برگردانید. چرا که ذخیرۀ بعضی پرونده های پیکربندی موجب می شود هنگام آپدیت فریمور دستگاه، مشکلات زیادی ایجاد شود. همین راه حل برای عدم نمایش هش ریت نیز کاربرد دارد. البته عدم نمایش هش ریت ممکن است به دلایل مختلفی ایجاد شود. در صورتی که ایراد سخت افزاری در کار نباشد، انتظار می رود که این کار بتواند عدم نمایش هش ریت را برطرف کند.

نکات تکمیلی

ماینر پس از ریست کردن، به تنظیمات پیش فرض کارخانه برمی گردد. این یعنی تمام اطلاعات ذخیره شده در آن حذف می شود. برای مثال، اطلاعات مربوط به استخر ماینینگ، فایل های پیکربندی و رمزهای ورود کاربران. پس بهتر است بدون دلیل، دستگاه خود را ریست نکنید. گاهی مشکلات راه حل های ساده تری دارند. برای مثال عدم شناسایی ممکن است به دلیل شل شدن کابل های داخلی دستگاه اتفاق افتاده باشد. بعضی از مشکلات نیز با این کار حل نمی شوند. برای مثال گرمای زیاد می تواند ناشی از خرابی قطعات یا نبود سیستم خنک کنندۀ قوی باشد. بنابراین توصیه می شود برای هر مشکلی دستگاه خود را ریست نکنید.

هنگام ریست کردن ماینر نباید دستگاه را از برق بیرون بکشید. چرا که احتمال آسیب به دستگاه وجود دارد. همچنین نباید آن را خاموش کنید تا فرایند به طور کامل انجام شود.

ریست کردن ماینر گارانتی آن را از بین نمی برد. همچنین در صورتی که رمز عبور خود را فراموش کرده اید و با ریست معمولی دستگاه نمی توانید وارد شوید، بهتر است از دکمۀ IP که قبلا به آن اشاره کردیم استفاده کنید. این دکمه روی بدنه قرار گرفته است و امکان reset سخت افزاری دستگاه را فراهم می کند. برای بازیابی تنظیمات کارخانه نیاز نیست.

درصورتی که خودتان موفق به انجام این کار نشدید با مشاوران تعمیر ماینر تهران برد تماس بگیرید تا شما را راهنمایی نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *